شما اینجا هستید   دانشنامه زنان
دانشنامه زنان زایمان و نازایی

مسافرت در بارداری با هواپیما


به طور کلی برای خانم­های باردار مسافرت با هواپیماهای مسافربری استانداردکه فشار داخل هواپیما در طول سفر کنترل شده باشد، مشکل خاصی ندارد. هر چند بهتر است خانم­های باردار پیش از خرید بلیط هواپیما برای هر مقصدی، پس از مشورت با پزشک متخصص زنان خود، با دفتر فروش بلیط هواپیمایی مشورت کنند تا از بین پروازهای موجود برای مقصد مورد نظرشان، بلیط پروازی را که از هواپیمای بزرگتر و جدیدتری برخوردار است تهیه نمایند.
معمولا در صورت نداشتن عوارض زایمانی یا طبی، زنان باردار می­توانند تا هفته سی و شش حاملگی پرواز بی­خطر را داشته باشند. بسیاری از خطوط هوایی پس از هفته بیست و هشت بارداری، اجازه پرواز را تنها در صورت همراه داشتن نامه تاییدیه از متخصص زنان و زایمان می­دهند.
تغییرات فشار هوای داخل کابین هواپیما یا اشعه­های محیطی در ارتفاعات به طور معمول تاثیر منفی بر بدن مادر باردار یا جنین ندارد. ممکن است کاهش فشار هوا هنگام بلند شدن هواپیما به میزان مختصری، مقدار اکسیژن خون مادر باردار را پایین بیاور هنگام نشستن در هواپیما در تمام مدت کمربند ایمنی را بسته نگاه دارید، به طوری که کمربند زیر شکم و روی قسمت استخوانی لگن قرار گیرد. به یاد داشته باشید که دست اندازهای هوایی، بدون اخطار قبلی اتفاق می­افتند.

به طور کلی برای مسافرت­های هوایی یا زمینی به خصوص مسافرت­های طولانی بیشتر از چهار ساعت، برای پیشگیری از خطرهای ترومبو آمبولی وریدی (وضعیتی که لخته خون در ورید پا یا نواحی دیگر بدن تشکیل می­شود و می تواند منجر به آمبولی ریه شود که در آن لخته خون وارد ریه­ها می­شود.) حداقل ساعتی یک بار حرکت کنید و راه بروید، مایعات زیاد بنوشید و از لباس­های گشاد و کفش­های راحت استفاده کنید.





 |  مشاهده تاریخچه موضوع  |