شما اینجا هستید   دانشنامه زنان
دانشنامه زنان زایمان و نازایی

تخمدان پلی کیستیک و کوچک بودن پستان ها


چنانچه‌ عوارض تخمدان پلی کیستیک درمان نشود، و اصطلاحا تنبلی تخمدان وجود داشته باشد، این شرایط عملا منجر به کاهش ترشح هورمون های زنانه (استروژن و پروژسترون) و در اکثر موارد افزایش ترشح هورمون تستسترون در بدن خواهد شد.
 از آنجا که بالا بودن سطح هورمون های استروژن و پروژسترون و پایین بودن سطح هورمون تستسترون ارتباط مستقیم با رشد ایجاد بافت چربی در پستان ها و بزرگ شدن آنها دارد، چنانچه در طولانی مدت (معمولا از زمان بلوغ) سطح هورمون های زنانه پایین بوده باشد، عدم رشد پستان ها را در این دسته از خانم ها شاهد خواهیم بود.
از آنجا که در موارد ابتلا به تخمدان پلی کیستیک، به طور معمول کمبود ترشح هورمون های زنانه و بیش بود هورمون تستسترون، از ابتدای بلوغ  امری رایج است، این مساله می تواند دلیل رشد کمتر پستان ها در بسیاری از این گروه از خانم ها باشد.
 اما این موضوع غیر قابل حل نیست. پستان ها در هر زمان با افزایش هورمون های زنانه (در محدوده طبیعی) و کاهش تستسترون، رشد می کنند.
 تنظیم پریودها و کاهش عوارض تخمدان پلی کیستیک، عملا بالانس هورمونی فرد را تا حد قابل قبولی برقرار می کند. چنانچه پزشک زنان با توجه ویژه به سایز پستان ها، روی تنظیم هورمون های استروژن و پروژسترون شما دقت داشته باشند، رشد پستان ها پس از چند ماه شروع خواهد شد. در سنین جوانی اگر خانم ها علاوه بر تنظیم هورمونی، ورزش مناسب هم داشته باشند، رشد سینه ها به صورت متناسب و مطلوب خواهد بود.
 این رشد تدریجی است و چند سال طول می کشد و مهم است که بالانس هورمونی شخص زیر نظر پزشک زنان، تحت کنترل باشد. اما به جز در مواردی که شخص تحت فشار روحی شدید قرار دارد، این روش معقول تر از جراحی است.



 |  مشاهده تاریخچه موضوع  |